Brak produktów w koszyku.
Badaczka tłuszczów, pionierka w dziedzinie żywienia, uzdrowicielka – dr Johanna Budwig (1908-2003), siedmiokrotnie nominowana do [...]
Na początku XX wieku niemiecki biochemik Otto Warburg podejrzewał, że nowotwory można leczyć odcinając je [...]
Wijąca się spiralnie droga lekko wznosi się w stronę Good Counsel Hill, nad którym majestatycznie [...]
Kalendarz dodajemy jako prezent do zamówień o wartości powyżej 200 zł – 1 szt. Do zamówień [...]
Wygląda na to, że znany pod nazwami naukowymi Trametes versicolor oraz Coriolus versicolor, grzyb wrośniak [...]
Jeżeli zgubiłeś kiedyś telefon, być może przeżyłeś stan lekkiej paniki, trwający do momentu aż się [...]
Grzyb czaga – badania naukowe kontra medycyna ludowa „Jakże cudowne byłoby chodzenie miesiącami po lesie, [...]
Hericium erinaceus (soplówka jeżowata, yamabushitake, 山伏茸, 猴头菇) jest grzybem jadalnym i medycznym z rodziny kolczakowatych. [...]
„Reishi” to dojrzały owocnik grzyba Ganoderma lucidum, najbardziej badanego i szeroko stosowanego gatunku grzyba reishi [...]
Wrośniak różnobarwny, łac. Coriolus versicolor (Trametes versicolor) to efektywny grzyb leśny, rosnący obficie na drzewach [...]
Betaglukany są najczęściej i najpowszechniej występującym naturalnym aktywatorem makrofagów – najstarszych i najefektywniejszych pod względem [...]
Detoks organizmu stanowi istotny element dbania o zdrowie, ponieważ nasze ciało jest pod nieustannym ostrzałem [...]